Hoppa till huvudinnehåll

Äntligen öppnar Hagalunds simhall

Hagalunds simhall
Besökarna kommer inte att upptäcka några synliga förändringar i Hagalunds simhall. Hagalunds simhall Bild: Yle/Carina Bruun hagalunds simhall

Sedan juni i år har den 50-åriga simhallen renoverats och hållit stängt. Men på fredag är det fritt fram att igen hoppa i det blå. Renoveringen är mycket osynlig, då målet är att bevara inredningen intakt.

- Renoveringstiden tog längre än vi hade beräknat på grund av tilläggsarbeten som vi var tvungna att göra, berättar Mikael Westerholm som arbetar för Esbo stads idrotts- och ungdomstjänster.

Bland annat upptäcktes fukt under kakelplattorna i den stora bassängen vilket innebar mera arbete.

Hur känns det att simhallen öppnar igen?

Det känns riktigt bra och det kommer att vara en massa människor som kommer hit för att simma.

Inga synliga förändringar

Något nytt kommer besökarna ändå inte att upptäcka

- De förändringar som vi gjort kommer man inte att se, eftersom byggnaden är skyddad. På Museiverket är man noggrann med att det ska se likadant ut som det alltid gjort, säger Westerholm.

mikael westerholm, hagalunds simhall
Enligt Mikael Westerholm fattas det ännu kakel från bassängen. Specialtillverkat kakel som är likadant som det ursprungliga läggs nästa sommar. mikael westerholm, hagalunds simhall Bild: Yle/Carina Bruun hagalunds simhall

Renoveringen, som pågått sedan juni och kostat 450 000 euro hittills, kommer att fortsätta nästa sommar.

- Stora delar av de ursprungliga kaklen fattas ännu. De är specialbeställda så att de ser likadana ut som de ursprungliga. Därför tar det tid. Renoveringen nästa sommar innebär också att vi bättre tar till vara värmen och luftkonditioneringen i omklädningsrummen, bastuutrymmena och duschutrymmena.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen