Hoppa till huvudinnehåll

IAAF ställer in gala efter skandal

Sebastian Coe tog över efter Lamine Diack i augusti 2015.
Sebastian Coe tog över efter Lamine Diack i augusti 2015. Sebastian Coe tog över efter Lamine Diack i augusti 2015. Bild: EPA/WU HONG diack

Det internationella friidrottsförbundet IAAF:s ordförande Sebastian Coe meddelar att prisgalan där årets friidrottare skulle ha premierats är inställd. Orsaken är anklagelserna som har riktats mot den tidigare ordföranden Lamnie Diack.

Välgörenhetsorganisationen International Athletics Foundation som leds av Diack skulle ha ordnat galan World Athletics Awards Gala den 28 november i Monaco. Enligt den franska tidningen Le Equipe kommer galan att ersättas med en informell middag.

Fransk polis misstänker att Diack har tagit emot mutor för att dölja dopningsfall.

Galan har ordnats sedan 1988 och där har årets manliga och kvinnliga friidrottare premierats.

Förra året valdes stavhopparen Renaud Lavillenie från Frankrike till årets manliga idrottare. Kulstötaren Valeria Adams från Nya Zeeland premierades som bästa kvinna.

I år har Usain Bolt, Mo Farah, Eliud Kipchoge och Sergej Sjubenkov nominerats bland herrarna. De nominerade damerna är ​Dafne Schippers, Genzebe Dibaba, Mare Dibaba och Zuzana Hejnová. Senare kommer ytterligare fem idrottare att nomineras i båda kategorierna.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport