Hoppa till huvudinnehåll

Musikrepubliken: Fresh med få Facebooklikes

Artisten Leo Islo på livespelning.
Leo Islo hade sin första livespelning i slutet av oktober i Portland, USA. Artisten Leo Islo på livespelning. Bild: Artistens Facebooksida leo islo

Nu tar vi väl ändå och firar lite. Orsak 1: David Bowie kommer med nytt album. Orsak 2: Det är många andra nya legendarer på gång. Tommy Nordlund listar ett par av dem.

USA-musikern Leo Islo, eller Matt Pahler som han föddes som, har kanske ingen hajp av Ziggy Stardust-klass på gång (omkring 800-Facebooklikes, hur fräscht är inte det?). Men det är alltid kul att följa nya pophopp från början och se hur karriären tuffar på - eller självdör om det inte visar sig vara någon som bryr sig.

Leo Islos låt Oh Dystopia har fått en fin remix-EP med bra nya versioner av både Left och Cabinett. Originalet är inte heller helt fel:Två av en

Maya Jane Coles är en ständig favorit i Musikrepubliken med Tommy, och den här gången spränger vi spellistan med hela två låtar, båda tagna från ett par år gamla albumet Comfort.

En låt av David Bowie är väl mer eller mindre självskriven, efter att det blivit officiellt att han släpper ett nytt album i början av nästa år. Nya singeln Blackstar låter fortfarande vänta på sig, så det får bli ett spår från Reality i stället. Den och alla andra bra låtar hittar du i senaste spellistan:

Här kan du lyssna på hela Musikrepubliken med Tommy: