Hoppa till huvudinnehåll

Vill ditt barn träffa BUU-klubbsledarna? BUU-turnén sparkar i gång i Österbotten

Hanna Enlund och Jontti Granbacka packar bilen inför BUU-turnén 2015.
Hanna Enlund och Jontti Granbacka kommer att turnera i Svenskfinland i två veckor tillsammans med de andra BUU-klubbsledarna. Hanna Enlund och Jontti Granbacka packar bilen inför BUU-turnén 2015. Bild: Yle/Åsa Svarvar buu-turné

Den årliga turnén inleds med en sväng i Österbotten 11–14.11, där det blir elva shower och BUU-dagen i Korsholm innan BUU-gänget styr kosan söderut.

BUU-klubbsledarna Staffan, Eva och Jontti tittar på manuset för årets julkalender.
Staffan Gräsbeck, Eva Fyrqvist och Jontti Granbacka är alla med på turnén. BUU-klubbsledarna Staffan, Eva och Jontti tittar på manuset för årets julkalender. Bild: Yle/Ann-Catrin Rosenberg eva fyrqvist
Nu är det återigen den tiden på året då BUU-klubbsledarna Eva Fyrqvist, Jontti Granbacka, Staffan Gräsbeck och Undra sa flundras programledare Hanna Enlund tar sitt pick och pack och ger sig ut på en turné genom Svenskfinland. Under de fyra första turnédagarna visas BUU-showen i Närpes, Malax, Jakobstad, Karleby, Vörå, Oravais och Korsholm.

Totalt blir det 25 shower i Svenskfinland, i turnéschemat här under hittar du alla datum och tider.

BUU-klubbens turnéschema 2015

Onsdag 11.11

Närpes kl.10
Yttermark daghem, SÖFF:s gymnastiksal, Vasavägen 764, 64220 Yttermark

Malax kl.17
Bygdegården, Köpingsvägen 18, 66100 Malax

Torsdag 12.11

Jakobstad kl.10
Schaumansalen, Köpmansgatan 10, 68600 Jakobstad

Karleby kl.15 och kl.17
Karleby stadsbibliotek/huvudbiblioteket, Storgatan 3, 67100 Karleby

Fredag 13.11

Vörå kl.10
Koskeby skola, Vöråvägen 3, 66600 VÖRÅ

Oravais kl.12
Centrumskolan i Oravais, Skolvägen 39, 66800 ORAVAIS

Lördag 14.11

BUU-dagen i Korsholm kl.10–14
Korsholms kulturhus, Skolvägen 1, 65610 Korsholm
Fyra föreställningar: kl. 10.15, 11.15, 12.15, 13.15

Onsdag 18.11

Karis kl.10
Katarinaskolan, gymnastiksalen, Nabogatan 18, 10300 Karis

Ekenäs kl.15 och kl.17
Sigurd Snåresalen, Raseborgsvägen 8, 10600 Ekenäs

Torsdag 19.11

Åbo kl.9 och kl.10
Åbo Svenska Teater, Eriksgatan 13, 20100 Åbo
Förhandsanmälan krävs till Maria Olin, ÅST, på maria.olin@abosvenskateater.fi eller tfn 045-650 46 08

Pargas kl.14
Malms skola, gymnastiksalen, Parsbyvägen 12, 21600 Pargas

Fredag 20.11

Sibbo kl.10
Topeliussalen, Norra Skolvägen 2, 04130 Sibbo

Borgå kl.14 och kl.17
Luckan på Kulturhuset Grand, Biskopsgatan 28, 06100 Borgå

Lördag 21.11

BUU-dagen i Helsingfors 13–16.30
Stora Smedjan, Radiogatan 5A, 00240 Helsingfors
Fem föreställningar: kl.13.15, 14, 14.45, 15.30, 16

Alla evenemang är gratis och öppna för allmänheten.

BUU-klubbens huvudsakliga publik är barn under skolåldern, men barn i alla åldrar och deras vuxna följeslagare är välkomna att delta.

Dans och sång

På alla turnéorter visas BUU-showen, där BUU-klubbsledarna dansar och sjunger tillsammans med barnen i ungefär en halvtimme. Efteråt kan barnen gå fram till BUU-klubbsledarna och hälsa på dem.

Huvudevenemanget i Österbotten är BUU-dagen, som arrangeras på Korsholms kulturhus den 14.11 kl.10–14. Där visas showen fyra gånger, och dessutom bjuds det på mycket annat roligt program för barnen.

Det finns en rithörna, ett BUU-stämpeltält, en tittutvägg där man kan kika ut från en Hittehattmiljö och en aktivitetsbana utomhus. På plats finns också två figurer som borde vara bekanta för BUU-klubbisarna: BUU-klubbsstämpeln och Hamstern. Hamstern, från Småfolket i tv-serien Undra sa flundra, har blivit förvandlad av en trollkarl och existerar nu i stort format.

På turnéorterna och BUU-dagen delas dessutom BUU-klubbens och Röda Korsets rykande färska pappersjulkalender ut.

Femtusen på plats i fjol

I fjol samlade BUU-turnén genom Svenskfinland inklusive BUU-dagarna i Korsholm och Helsingfors uppemot 5000 besökare, en tredjedel av dem i Österbotten. BUU-turnén och BUU-dagarna arrangeras framför allt för att de finlandssvenska barnen ska få en chans att träffa BUU-klubbsledarna i verkligheten, säger Suzan Aledin, producent för BUU-klubben.

Suzan Aledin, producent BUU-klubben
Suzan Aledin är producent för BUU-klubben. Suzan Aledin, producent BUU-klubben Bild: yle suzan aledin

– Mottagandet är helt otroligt. Många barn har längtat efter det magiska ögonblicket länge.

De som liksom Aledin arbetar i kulisserna får bevittna många fina ögonblick. En del barn blir helt stumma i första mötet med de stora idolerna. Andra barn börjar otvunget prata, för de upplever så starkt att de redan känner BUU-klubbsledarna väl – efter alla möten via tv:n tycker barnen att de är gamla bekanta.

Projektledaren Ann-Catrin “Anki” Virkama, som är en av dem som jobbar med arrangemangen på barnredaktionen i Vasa, säger att BUU-turnén och BUU-dagen inte bara är viktiga för barnen, också barnredaktionen ser fram emot att möta sin målgrupp.

– Det är en jätterolig dag! Vi får träffa en massa ivriga barn som deltar i alla våra aktiviteter. För oss är det också viktigt att få se hur vår målgrupp reagerar på olika saker.

Anki Virkama.
Ann-Catrin "Anki" Virkama jobbar på barnredaktionen i Vasa. Anki Virkama. Bild: Yle/Rolf Granqvist usfpress

De som jobbar på barnredaktionen hoppas att föräldrarna tar tillfället i akt och berättar vad deras barn tycker om programmen.

– Feedback från både föräldrar och barn är synnerligen välkommet, säger Virkama.

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • MGP 2019 - Nu släpper vi biljetterna!

  Du kan se både genrepet och finalen den 5 oktober.

  Upplev MGP-showen 5.10 i Yles tv-studio i Helsingfors. Biljetter finns både för genrepet tidigare på dagen och den direktsända finalen på kvällen.

 • Nu finns BUU-klubben med stödtecken

  Dessutom utkommer två andra barnserier med stödtecken.

  Svenska Yles barnredaktion satsar på innehåll med stödtecken. I två veckors tid använder BUU-klubbens programledare stödtecken. Dessutom finns det nu två andra serier för barn där huvudpersonerna använder stödtecken.

Nyligen publicerat - Barn

 • Sök till MGP 2020!

  Du kan söka till MGP 2020 redan nu!

  Om du är mellan 8-15 år (född 2005-2012) och gillar att sjunga, skriva låtar och drömmer om att stå på scen kan du söka till MGP 2020.

 • MGP 2019: Rösta!

  Var med och välj årets vinnare i MGP!

  Efter finalen i MGP har vi en vinnarlåt – och DU kan vara med och bestämma vilken låt det blir! Rösta genom att skicka SMS med låtens startnummer till 050 90 200 50.

 • MGP 2019 direktsänt från TV-studion i Helsingfors klockan 18.00!

  Sjuttio bidrag blev till tio och ikväll får vi en vinnare!

  Ungefär 70 bidrag skickades in till årets Melodi Grand Prix, musiktävlingen för 8-15-åringar. Tio stycken blev valda till final. Tillsammans har man slipat på låtarna som artisterna själv ahra skrivit och ikväll får vi veta vem som kammar hem vinsten för i år!

 • MGP-finalist 2019: Ida MM

  Lyssna på Ida Mansikkas MGP-låt "Disco".

  Ida Mansikka är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Idas MGP-låt "Disco". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Isabel

  Lyssna på Isabel Rautamos MGP-låt "Jag är vad jag är".

  Isabel Rautamo är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Isabels MGP-låt "Jag är vad jag är". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Milla

  Lyssna på Milla Pirjetäs MGP-låt!

  Milla Pirjetä är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Millas MGP-låt "Ljud". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: No Wifi

  Lyssna på Melvin Nordmans och Oliver Svarvars MGP-låt!

  Rapduon No Wifi, som består av Melvin Nordman och Oliver Svarvar, är finalister i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på deras låt "Online". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Ollie

  Lyssna på Oliver "Ollie" Takanens MGP-låt!

  Oliver Takanen är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Ollies MGP-låt "The World We Live In". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Siri

  Lyssna på Siri Norrgårds MGP-låt!

  Siri Norrgård är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Siris MGP-låt "För mig". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: The L.A.W.

  Lyssna på MGP-låten "För dig" av The L.A.W.

  Loke Wikström, Alvar Svartsjö och Wilson Harkke är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på deras MGP-låt "För dig". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Valter & Asta

  Lyssna på MGP-låten "Jag klarar mig själv" av Valter & Asta.

  Valter Klockars och Asta Sharma finalister i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på MGP-låten "Jag klarar mig själv" av Valter & Asta. Biljetterna för showen finns ute nu.