Hoppa till huvudinnehåll

Kaskö planerar handelsgalleria

kaskö centrum
Arkivbild. Kaskö centrum. kaskö centrum Bild: YLE/ Jukka Tyni kaskö centrum

Kaskö planerar öppna en företagsgalleria i stadskärnan. Det är ett försök att göra staden mera attraktiv och locka företagare till entrepenörskap.

Kaskö planerar antingen restaurera eller bygga ett affärs- och aktivitetsutrymme i centrum där nya och gamla företag kan samsas under samma tak. Också en restaurang och butik med närproducerad mat borde rymmas med.

Förslaget kommer upp i stadsstyrelsen på måndag.

Hantverkare och byacenter

Särskilt betonas att småföretagare, producenter och hantverkare ska erbjudas möjlighet att hyra utrymmen. I samma lokaler vill man också skapa ett "bycenter" för föreningar, hobbyverksamhet och fritidsaktiviteter.

I beredningen till stadsstyrelsen sägs att staden behöver en attraktion som som får stadsborna att stanna och trivas och nya invånare att flytta in.

Planerna är än så länge i initialskedet och det första steget blir att göra en utredning av efterfrågan på en företagsgalleria och kartlägga lämpliga fastigheter.

Det hela är tänkt att göras som ett Leaderprojekt nästa år. I Leaderpengar hoppas staden få 35 000 euro och 15 000 skulle samlas ihop av företag, föreningar och fonder.