Hoppa till huvudinnehåll

Borgåborna är givmilda inför julen

Mjukisdjur.
Bland annat de här mjukisdjuren har fått ta en sväng via skyddshemmets förråd i väntan på nya ägare. Mjukisdjur. Bild: Yle/Jonas Blomqvist jlb

Borgå skyddshems förråd är fullt just nu eftersom Borgåborna har varit så generösa med donationer inför jul. Social- och familjetjänsterna tackar donatorerna.

Stadens social- och familjetjänster får många donationer av föreningar, företag och privatpersoner, speciellt under juletid. De flesta donationerna är till mindre bemedlade barnfamiljer, ungdomshemmet och skyddshemmet.

Borgåbornas vilja att hjälpa har blivit större särskilt på grund av arbetslöshet, ökande fattigdom och det stora antalet asylsökande.

– Vi tackar alla donatorer och frivilliga medarbetare hjärtlig, säger Maria Andersson, chef för social- och familjeservice.

För Borgå skyddshem har donationerna resulterat i ett fullproppat förråd, därför kan skyddshemmet inte ta emot fler varor för stunden.

Vill man donera något ska man därför helst kontakta socialtjänsternas personal på förhand.

Presentkort är välkomna

Kring julen är det behändigt att till exempel donera presentkort som gäller i lokala butiker.

– Socialarbetarna kan lätt förmedla presentkorten till dem som behöver dem mest, och kunderna kan använda korten till att köpa mat och presenter till julen, säger Andersson.

Hon säger att presenter som har att göra med hobbyer och fritid också är välkomna. Hit hör till exempel biobiljetter eller presentkort för motion och kultur som mindre bemedlade vuxna, barn eller äldre kan använda.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland