Hoppa till huvudinnehåll

Charlies på både finska och svenska

Dansbandet Charlies med Bo Söderholm som sångare
Charlies släpper EP skiva 2016 Dansbandet Charlies med Bo Söderholm som sångare charlies (2014)

Dansbandet Charlies hör till våra finlandssvenska "exporter" till finska Finland. Allt sedan starten 1995 med Charles Plogman i spetsen har bandet satsat på en marknad utöver svenskfinland. Med nya solisten och låtskrivaren Bo Håkan Söderholm fortsätter Charlies att charma publiken på finskt håll. En ny EP med finska låtar är på kommande 2016.

Endast en av låtarna på nya skivan är gjord både på finska och svenska. Den svenska versionen, När känslorna tar överhand, är en gåva till Charlies svenskspråkiga publik. Charlies spelar också för sin svenskspråkiga publik i Vasa den 21 november.

Låten är skriven av Charlies nya solist Bo Håkan Söderholm. Han anslöts till bandet för ett år sedan och fortsätter att skriva låtar för bandet.

Första singeln med Söderholm som solist, Här och nu, kom hösten 2014. Också den skriven av Söderholm.


Plogman med ny musik

Charles Plogman hörde till ursprungsmedlemmarna i dansbandet Charlies. Knappt 10 år senare fortsatte Plogman som soloartist, allra först turnerade han tillsammans med bandet Tommys.

Plogman har liksom Charlies jobbat allra mest på finskt håll. Han har stått i rampljuset allt sedan 2005 och just nu är ny musik på kommande.

År 2016 fyller Charles Plogman 50 år och han tänker fira med en ny skiva och turné nästa vår.

Första singeln Ota kiinni tästä har genast fått ett gott mottagande på finskt håll.


Charlies utmanar på veckans Danslista med nya låten När känslorna tar överhand.
I Vega på söndag kl. 14.06 och tisdag kl. 13.03.

 • NHL-debuterande Vegas toppar hela ligan – assist för Erik Haula

  Vegas Golden Knights har mest poäng av alla NHL-lag.

  Inför den pågående säsongen var det knappast någon som skulle ha trott att NHL-debuterande Vegas Golden Knights kommer att toppa hela ligan. Men så är det: efter söndagens seger över Carolina Hurricanes är Vegas bäst i hela NHL.

 • Förkylningarna härjar - nu gäller det att tvätta händerna!

  Överläkare: god handhygien a och o.

  För tillfället ligger många på sjukbädden på grund av RS-virus eller andra typer av virus som orsakar förkylningar. Däremot är det rätt lugnt då det gäller antalet influensafall i Finland. Läs överläkare Esa Rintalas tips på hur man kan undvika förkylningar!

 • Stängt och låst i amerikansk budgetkris

  Ingen budgetkompromiss, men omröstning på måndag i senaten.

  Budgetkrisen i USA fortsätter. Den omröstning som var planerad till natten mot måndag har skjutits upp, för att man inte nådde någon kompromiss ännu på söndag. Statsapaparaten är nu stängd och i Washington söker man syndabockar.

 • Den rikaste procenten kammade in 82 procent av välståndet i fjol

  En ny miljardär varannan dag i världen.

  Biståndsorganisationen Oxfam vädjar till världens beslutsfattare om åtgärder för att skapa större ekonomisk jämlikhet. Organisationens nya årliga utredning visar att inkomstskillnaderna mellan rika och fattiga fortsätter att öka. 82 procent av allt välstånd som skapades år 2017 gick till den rikaste procenten i världen.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje