Hoppa till huvudinnehåll

Femteklassare tävlade i att släcka lampan

Alex Allinen, Carla Jalkanen och Isak Geiser med sina priser
Alex Allinen, Carla Jalkanen och Isak Geisor med sitt pris. På bilden syns också Arto Varis från Posintra och Hannele Heiskanen-Nyström, bibliotekschef på Vårberga bibliotek. Alex Allinen, Carla Jalkanen och Isak Geiser med sina priser Bild: Leena Aaltonen isak geiser

Borgåskolor utmanade varandra i att tänka på miljön, återvinning, energisparande och konsumtion.

Femmorna i Kevätkummun koulu utmanade med hjälp av Posintra alla femteklassare i Borgå att delta i ett ekogärningsjippo. Under en veckas tid skulle eleverna på sin fritid göra olika ekologiska gärningar, såsom att föra glas till glasinsamlingen och släcka en lampa som var tänd i onödan. Sedan fick de kryssa för det i ett miljögärningspass.

Tio klasser och sammanlagt 122 elever deltog i jippot. De elever som belönades är Alex Allinen från klass 5C i Albert-Edelfeltin koulu, Janina Tähtinen från Hinthaaran koulu samt Isak Geisor och Carla Jalkanen från Gammelbacka skola.

Målet med jippot är att eleverna ska uppmärksamma sitt eget beteende. Kevätkummun koulu fokuserar på miljöfostran och skolan har själv utformat miljöpasset och diplomen som delas ut till eleverna.

Läs också