Hoppa till huvudinnehåll

Kärleken består när tiden i slottet förgår

Nycklarna till slottet
Sandy Grant och hans fru Alisoun tvingas flytta från sitt älskade slott. Nycklarna till slottet Bild: Darren Hercher Films alisoun grant

Den både rörande och ibland komiska dokumentären Nycklarna till slottet följer ett charmigt par som på sin ålders höst måste sälja sitt hus och flytta. Men det är vilket hus som helst utan ett slott i Skottland.

I Inverquharty Castle har Sandy och Alisoun Grant bott i 40 år och de älskar sitt slott som de har renoverat från grunden. Att vara tvungna att sälja slottet innebär både känslomässiga och praktiska svårigheter.

Alisoun har svårt att acceptera att det blivit omöjligt att bo kvar. Flytten närmar sig och deras liv vänds upp och ner. Hur göra när man måste få allt i slottet att rymmas i ett vanligt hus?

När Sandy och Alisoun överlämnat nycklarna till slottet står de inför en ny framtid. De ser med bävan men också optimistiskt på allt det nya och deras omtanke om varandra och deras kärlek till varandra löper som en röd tråd genom filmen.

Orginaltitel: Keys to the castle, (Storbritannien)
Repris från 2015
30 dagar på Arenan

Regi: Darren Hercher
Produktion: Darren Hercher Films, 2014

Läs också

Nyligen publicerat - Yle Fem