Hoppa till huvudinnehåll

von Schoultz tar till orda i terrassbråket

Hanna-Marias terrass
Hanna-Marias terrass Bild: Yle/Lone Widestam hanna-maria

Nu har diskussionen om uteserveringarna i Borgå nått stadens högsta ledning. Biträdande stadsdirektören sätter ner foten.

Biträdande stadsdirektör Fredrick von Schoultz tog kontakt med Yle Östnyland och vill framföra sin åsikt om uteserveringarna.

Yle Östnyland publicerade i veckan en artikel om att uteserveringar byggda i trä ska bort från Borgå. I artikeln säger kommunteknikchef Kari Hällström att Borgå har en linjedragning där staden inte vill att uteserveringarna ska vara byggda av trä.

Ömsesidig överenskommelse

Fredrick von Schoultz säger att det inte handlar om en regelrätt linjedragning, utan då företagarnas hyreskontrakt löper ut förs en dialog tillsammans med företagaren.

- Uteserveringen ska passa in i stadsbilden, vara snygg men samtidigt fungerande.

Fredrick von Schoultz
Fredrick von Schoultz Fredrick von Schoultz Bild: YLE / Mathias Gustafsson fredrick von schoultz

Man kan också fråga sig varför man vill bygga en träterrass om det inte behövs, säger von Schoultz.

Enligt gamla restriktioner var en träterrass en nödvändighet men samtidigt också en extra investering för företagaren. Men om man klarar sig utan en uteservering byggd av trä så fungerar det också bättre året om.

”Det ska vara trivsamt för alla”

Att stadsbilden är snygg och fungerande ligger i allas intresse, anser von Schoultz.

- Det ska vara trivsamt för alla parter.

von Schoultz vill ändå påpeka att Borgå inte vill göra det besvärligare för företagare utan hoppas på att de tillsammans kan komma till en lösning som båda parter är nöjda med.

Läs också