Hoppa till huvudinnehåll

Världen är i chock efter terrordåden i Paris

Människor tänder ljus utanför Frankrikes ambassad i Berlin.
Människor tänder ljus utanför Frankrikes ambassad i Berlin. Människor tänder ljus utanför Frankrikes ambassad i Berlin. Bild: EPA/LUKAS SCHULZE parisattack

Terrordåden i Paris natten till lördagen har chockat hela världen. Bland andra USA:s president Brack Obama och Tysklands förbundskansler Angela Merkel uttrycker bestörtning och förtvivlan.

Statsminister Juha Sipilä (C) skriver på Twitter att han är chockad över attackerna i Paris och att hans tankar är hos fransmännen. Också utrikesminister Timo Soini (Sannf.) skriver på Twitter att han är ledsen och chockad över de förfärliga händelserna i Paris. Han framför sitt deltagande till offrens familjer och det franska folket.

President Sauli Niinistö fördömer dådet i Paris och framför kondoleanser till Frankrikes president François Hollande. "Dessa upprörande attacker mot demokratin är ett brott mot alla. Finland kommer att ge allt stöd som är möjligt till Frankrike i kampen mot terrorismen", skriver Niinistö i ett pressmeddelande.

USA:s president Barack Obama sade att attackerna är ett upprörande försök att terrorisera oskyldiga civila. “Vi är beredda att ge det franska folket och regeringen allt det stöd som behövs”.

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg skriver på Twitter att han är djupt chockad av attackerna i Paris och att “terrorismen kommer aldrig att besegra demokratin”.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel säger att hon är djupt skakad av nyheterna och bilderna som når henne från Paris.

Människor tänder ljus utanför Frankrikes ambassad i Berlin.
Ljus utanför Frankrikes ambassad i Berlin. Människor tänder ljus utanför Frankrikes ambassad i Berlin. Bild: EPA/LUKAS SCHULZE parisattack

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes