Hoppa till huvudinnehåll

G20-ledarna oroar sig för en ström av terrorister

Presidenterna Barack Obama och Vladimir Putin vid G20-toppmötet i Turkiet 15.11.2015
Presidenterna Barack Obama och Vladimir Putin vid G20-toppmötet i Turkiet 15.11.2015 Bild: EPA/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE/POOL MANDATORY CREDIT: RIA NOVOSTI president putin

Ledarna för G20-länderna oroar sig för en växande ström av utländska terrorister, enligt ett utkast till en gemensam deklaration vid G20-toppmötet i Antalya i Turkiet.

G20-ledarna säger att de kommer att dela underrättelseuppgifter, bevaka gränserna bättre och förbättra säkerheten inom flygtrafiken, rapporterar nyhetsbyrån AFP som läst utkastet.

Presidenterna Barack Obama och Vladimir Putin samtalade under en dryg halvtimme under den första dagen av G20-mötet i dag.

Vita huset säger att presidenterna diskuterade ett nytt förslag om att få slut på kriget i Syrien. Obama hoppades också att Ryssland riktar sina bombräder mot Islamiska staten och inte mot oppositionsgrupper som bekämpar Syriens president Bashar al-Assad.

Obama och Putin enades enligt Vita huset om att Syrien behöver en politisk process som leds av syrier och som föregås av förhandlingar under ledning av FN och eldupphör. Obama upprepade att Ryssland bör upphöra med att stöda rebellerna i östra Ukraina med vapen, mannar och annat stöd.

Enligt Ryssland diskuterade presidenterna främst Syrienfrågan. Också attackerna i Paris och terrorismrelaterade frågor togs upp.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes