Hoppa till huvudinnehåll

Här är årets bästa #Svenskadagen tweet

Yrjö Ristkari står bakom årets bästa #Svenskadagen tweet. Keep calm and prata svenska, är budskapet i Ristkaris tweet.

Hoppa över Twitterpostning

Sportprofilen Kaj Kunnas utsåg vinnartweeten i samband med att han fick Svenska Finlands folktings förtjänstmedalj i silver för sin insats för det tvåspråkiga Finland.

Kaj Kunnas
Kaj Kunnas Bild: Yle svenska dagen

- Den här tweeten ligger i tiden på ett perfekt sätt. Keep calm and gäller nämligen för alla just nu, motiverar Kunnas. Det gäller alla europeer, det gäller alla finländare och det gäller oss finlandssvenskar. Låt dig inte provoceras. När värderingarna hårdnar så blir allting lätt svart och vitt och då ökar risken för att man provoceras.

Hedersomnämnade 1 - Juho Pylvänäinen

Hoppa över Twitterpostning

- Då när det var Svenska dagen så hade vi ju en regeringskris. Tweeten var det sammanhanget väldigt fyndig, säger Kunnas. Den fick mig att skratta.

Hedersomnämnande 2 - Rakennusvirasto

Hoppa över Twitterpostning

- Det är finurlig. Och när man har baksmälla så pratar man ju nästan vilket språk som helst. Man kan till och med småprata med statyer. Så det är kanske inte nödvändigtvis så dåligt med baksmälla alla gånger, motiverar Kunnas.

Publikens val

Läsarna på Svenska.yle.fi hade också sin möjlighet att tycka till. Den tweet som blev läsarnas favorit var skriven av Juuso Jokinen.

Hoppa över Twitterpostning

- Kyllä kanska tietää, kommenterade Kunnas publikens val.

Läs också

Nyligen publicerat - Debatt