Hoppa till huvudinnehåll

Inga skolstängningar i Salo

Barnteckning, blyertspenna och tejprulle.
Barnteckning, blyertspenna och tejprulle. Bild: Yle/Rolf Granqvist tejprulle

Det blir inga skolstängningar i Salo. Staden har gjort en helomvändning i frågan.

Staden planerade att stänga tre skolor för att spara pengar. Stadsstyrelsen tillkallades ändå till ett extramöte på måndagseftermiddagen. På mötet beslöt stadsstyrelsen att dra bort förslaget om att stänga skolorna i Salo inför stadsfullmäktigemötet.

Orsaken till att man ändrade sig var nyheten om att en ny flyktingförläggning öppnar i Salo. Det är främst barnfamiljer som ska bo på flyktingförläggningen och därför skulle det bli för trångt i skolorna i Salo centrum om skolor nu stängs, säger stadsfullmäktiges ordförande Jorma Elovaara (obunden) i en intervju till Yle Turku.

Det betyder att skolorna i Hajala, Pajula och Tykö får fortsätta med sin verksamhet.

Artikeln uppdaterad 17.11.2015 klockan 10:18 med uppgifter om orsakerna till varför staden inte stänger skolorna.

Läs också