Hoppa till huvudinnehåll

Bra ljud ger bra bilder

ett gammlat par lyssnar på radio
Bra ljud ger bra bilder! ett gammlat par lyssnar på radio Bild: NRK- norge lyssna på radio

De nordiska rundradiobolagen ordnar tillsammans en ljudfestival i Köpenhamn i vår. Nu har du chans att komma med på den!

Skicka in en ljudberättelse till oss på max tre minuter innan den sista november.

Att göra en berättelse enbart i ljud är relativt enkelt. Du behöver en smarttelefon, en dator och nåt du vill berätta eller illustrera via ljud!

Här hittar du en manual som visar hur du ska gå till väga för att knåpa ihop din berättelse.

Här är juryn som kommer att välja ut tre av era ljudberättelser till finalen i Köpenhamn.

Ulrika Bengts är en flerfaldigt prisbelönad filmregissör och manusförfattare, bosatt i Helsingfors. Som regissör jobbar hon professionellt med att skapa bilder, känslor och stämningar och det gör hon via bilder och ljud.

Det finns också ljud som ger Ulrika Bengts kalla kårar.

Rapparen Henri Pulkkinen alias Paperi T är en begåvad musiker. Han jobbar också som dj och musikredaktör på Radio Helsinki.

- Ljud är en självklarhet för mig, berättar Henri.

Katarina Blomqvist är radiodokumentarist som gjort både dokumentärer och hörspel. Hon kallar sig själv teknikfreak, för hon gillar dataprogram och ljudfiler och editerar sina program själv.

- Intervjusituationerna är ändå det jag älskar mest. Att möta människor kring viktiga teman och få träffa människor som är villiga att dela med sig av sina liv. Att sedan skapa berättelser och ljudbilder kring dessa historier är vad jag brinner för, berättar Katarina.

Vill du veta vilket ljud Katarina börjar må dåligt av?

Här kan du läsa mer on själva tävlingen.