Hoppa till huvudinnehåll

Delgeneralplanen för Ålö blir nytt domstolsärende?

delgeneralplanen för ålön
delgeneralplanen för ålön Bild: Yle/Johanna Ventus delgeneralplan för ålön

Pargas stad borde överklaga domstolsbeslutet gällande delgeneralplanen för Ålön. Det förslaget ges åt stadsstyrelsen i Pargas, som behandlar frågan på sitt möte nästa vecka.

Delgeneralplanen för Ålö förkastades av Åbo förvaltningsdomstol, som ansåg att planen var lagstridig.

Planläggningsenheten vid Pargas stad anser ändå att delgeneralplanen uppfyller landskapsplanens bestämmelser och kraven i markanvändnings- och bygglagen. Därför vill staden föra ärendet till Högsta förvaltningsdomstolen.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Åboland