Hoppa till huvudinnehåll

Grillkiosk väcker uppståndelse i Kyrkslätt

Grillkiosk i Kyrkslätt.
Aziz Inanici har hittills hållit sin grillkiosk öppen bara under några kvällar och nätter. Grillkiosk i Kyrkslätt. Bild: Yle/ Christoffer Gröhn aziz inanici

En liten grillkiosk vid järnvägsstationen i Kyrkslätt väcker uppståndelse. Flera personer har kontaktat kommunen och sagt att kiosken är ful, medan kommunen påpekar att ägaren inte har följt avtalet.

Kiosken, som finns i en husvagn, ligger i hörnet mellan Stationsbågen och Stationsvägen. Den ägs av Aziz Inanici och den öppnade i oktober.

- Det finns liknande matvagnar på andra håll i världen och jag fick inspiration att öppna den efter att ha sett filmen Chef, säger Aziz Inanici.

Tanken med kiosken är att den ska betjäna tågpendlarna som rör sig i området.

"Flera har kontaktat kommunen om att vagnen är ful"

Samtidigt som kiosken öppnade födde Inanicis fru och på grund av komplikationer tvingades han vara en vecka på sjukhus i samband med födseln. Därför stod kiosken stängd en längre tid och väckte många frågor.

- Många förundrade sig över vad kiosken gör här och om den har tillstånd. Den fick många negativa kommentarer. Många tycker också att vagnen är ful, men jag tycker den är söt.

Många tycker också att vagnen är ful, men jag tycker den är söt.― Aziz Inanici

Saken bekräftas av kommunaltekniskchefen Eero Vartiainen vid Kyrkslätt kommun.

- Det är flera som har tagit kontakt och sagt att kiosken är ful, säger han.

För att åtgärda saken har Inanici tvättat vagnen och lagt upp lampor. Senare kommer han också att lägga upp älghorn på vagnen för att piffa upp den. Efter uppståndelsen kring att vagnen är ful döpte Inanici den till Rumilus (ungefär "fuling").

Har inte följt avtalet

I avtalet som Inanici har skrivit med kommunen står att han ska flytta vagnen när den inte är öppen, vilket han inte har gjort.

- På grund av sjukdom och det långa sjukhusbesöket i samband med komplikationerna kring sonens födsel har jag inte kunnat flytta på vagnen, förklarar Inanici.

Någon har också kontaktat polisen angående vagnen för att den ska flyttas bort. Nästa vecka ska Inanici och kommunen förhandla om framtiden.

- Eftersom han inte har flyttat vagnen ska vi träffas nästa vecka och fråga varför han inte har följt avtalet. Snart kommar snön och vagnen försvårar underhållet av den lätt trafikled som ligger intill. Dessutom leder vagnen till nedskräpning och skadegörelse, säger Eero Vartiainen vid kommunen.

Han tillägger att vagnen inte får finnas där den finns nu om Inanici vill ha en permanent plats för vagnen.