Hoppa till huvudinnehåll

Kvanthoppfesten i bilder

här höjs en skål för kvanthopp 10 år
här höjs en skål för kvanthopp 10 år Bild: Yle kvanthopp10år

Tillsammans med lyssnarna firade Radio Vegas program för vetenskap, teknik och "saker du inte visste att du ville veta" sitt tioårsjubileum förra veckan. Här bjuder vi på lite bilder och videoklipp från direktsändningen. Längst ner kan du höra sändningen i sin helhet om du så önskar. Skål och välkomna!

Marcus Rosenlund
Det var en glad Marcus Rosenlund som firade att programmet nu har tio år på nacken. Det är inte alla förunnat att se sin programidé bli så gammal. Grattis Marcus! Marcus Rosenlund kvanthopp10år
i kontrollrummet
Förberedelserna inför kalaset i etern och på webben var intensiva. Här ser du det superba tekniska teamet ha koll på tekniken knappa 15 minuter innan det var dags att börja. Stefan Granholm, Johan Hellman och Lena Rosenqvist i startgroparna. i kontrollrummet kvanthopp10år
förberedelser
Två skickliga kvinnor, producent Hanna Berndtson-Hera och assisterande producent och produktionskoordinator Lena Rosenqvist. Full koll på läget och ändå ett leende på läpparna, det tackar vi andra för! förberedelser kvanthopp10år
Ulrika Fagerström
Bara några minuter till sändning och de sista pappren ska skrivas ut, fast jag kan för egen del också le mot Marcus som tar bilden, det här ska bli roligt! Ulrika Fagerström kvanthopp10år
gäster
Ute i vårt (inte alltför glamourösa greenroom, dvs kontorslandskapet) minglar experterna med varandra. Här träffas språkvetare Erik Snellman, fysiker Kai Nordlund och biolog Anders Albrecht. gäster kvanthopp10år
gruppbild i kvanthopps webbstudio
Klockan slår halv åtta och det är slutligen dags att dra igång. Första gästerna i studion fysiker Kai Nordlund och filosof Joel Backström. gruppbild i kvanthopps webbstudio Bild: Yle webbstudion

Här kan du se klipp ur sändningen!

Och till sist ännu radiosändningen i sin helhet.

Läs också

Vetenskap

Nyligen publicerat - Vetenskap