Hoppa till huvudinnehåll

Rosanna Kulju skrotade kravlistan på partner och hittade pojkvän

Rosanna Kulju
Rosanna Kulju gästade Succémorgon. Rosanna Kulju Bild: YLE/Jan-Ulrik Lindberg rosanna kulju

Rosanna Kulju, Miss Helsinki 2015 och realitystjärna, var dagens gästprogramledare i Succémorgon. Rosanna avslöjade att hon efter en tid som singel nu hittat pojkvän och är glad över att han har en bakgrund i mediebranschen.

Förutom Miss Helsinki 2015 är Rosanna känd från olika realityserier, bland annat Martina ja hengenpelastajat. Det var en lyssnare som under fredagens morgonsändning skickade in ett sms till Succémorgon med frågan om Rosanna är singel och hon kunde avslöja i direktsändning att hon inte längre kör solo.

Hittat någon som motsvarar förväntningarna

Rosanna konstaterade i ett samtal med sin mamma för en tid sedan att ju längre tid man är singel, desto längre blir listan på krav och förväntningar på ens partner.

Efter att ha varit singel i två år har Rosanna fått se över sin egen lista, bli realistisk och stryka en del, men är lycklig över att hon äntligen hittat någon som motsvarar det mesta hon drömt om.

När man slutat söka, då dyker de upp

När man slutat söka partner, när man nästan är redo att ge upp, ja det är då förhållandekandidaterna dyker upp på löpande band. Det här förbryllar Rosanna.

- Universum gör så här mot en! Min sommar var chill, ingen tog kontakt och så. Sen plötsligt var det som att jag skulle gått omkring med en lapp i pannan där det stod “texta mig”. Och jag bara undrade “var höll ni alla hus förut?!”, skrattar Rosanna.

I studion konstateras det att när man befinner sig i fasen då man letar efter partner så kan man lätt uppfattas som desperat vilket i sin tur kan skrämma bort många. Sen när man väl hittat någon så utstrålar man självsäkerhet som kan locka andra till att ta kontakt.

- Man öppnar dörren till att kunna bli lycklig, och det uppfattas som positivt av omgivningen och då dras folk till dig, konstaterar Rosanna.

Alla förstår inte branschen

Rosanna råkade träffa mannen genom jobbet för ett år sedan, men det var i somras som de upptog kontakten. Pojkvännen är ingen känd person, men har erfarenhet av media, vilket Rosanna ser som en positiv sak.

- Det kan finnas saker som är svåra att förstå för en som inte vet hur mediebranschen fungerar, till exempel hur man beter sig mot media när man rör sig ute bland allmänheten. Och det att jag visar en viss bild av mig själv mot media betyder inte att jag är sådan som person privat, och det kan han förstå.