Hoppa till huvudinnehåll

Snö och slask i Östnyland i helgen

dålig sikt från bil
Snö och slask väntas till fredag kväll i Östnyland. dålig sikt från bil Bild: Yle/Stefan Härus hålla avstånd

Väglaget blir dåligt i Östnyland från och med i kväll. Vädergudarna bjuder regionen på snöblandat regn eller snö.

Meteorologiska institutet utlovar sjunkande temperaturer och nederbörd som övergår från regn till snöblandat regn och snö på sina håll i Östnyland. De som rör sig på vägarna i Östnyland varnas för halt väglag från och med fredag kväll.

Särskilt i Lappträsk faller nederbörden som snö på lördag morgon, medan det är varmare och blötare vid kusten. Temperaturen ligger närmare noll och vinden är nordlig, nordvästlig eller nordostlig. På veckoslutet sjunker kvicksilvret ner på minussidan och nästa vecka inleds i kyliga tecken.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland