Hoppa till huvudinnehåll

Backbjässen avgjorde för Jokerit – Ohtamaa tvåmålsskytt

Atte Ohtamaa
Atte Ohtamaa här i farten under lördagens match mot Barys Astana. Atte Ohtamaa Bild: Lehtikuva atte ohtamaa

Atte Ohtamaa stod för den starkaste insatsen när Jokerit fällde Barys Astana med 2-0 under lördagens omgång av KHL. Oskar Osala nätade för sin del för Metallurg Magnitogorsk när klubben vann över Lada Togliatti.

Den defensiva kampen i Helsingforsarenan lät publiken vänta ända in i den tredje perioden före nollorna på resultattavlan spräcktes. Atte Ohtamaa fick en rebound av ett skott från Brandon Kozun och smällde pucken in i mål när tio minuter återstod av drabbningen.

Gästande kazakstanierna pressade på men det var igen Ohtamaa som var framme och avgjorde matchen när han förde in pucken i ett tomt Astanamål under den sista minuten.

Oskar Osala nätade 2-1-målet för Metallurg Magnitogorsk när man mötte Lada Togliatti tidigare på lördagen. Osalas mål räckte inte riktigt hela vägen, utan Togliatti kvitterade matchen och tvingade den till förlängning och straffläggning.

Metallurg kunde säkra två poäng efter mål av Sergei Mozyakin och Denis Zaripov.

I matchen mellan Salavat Ufa och Ak Bars Kazan skadade sig Kazanväktaren Jussi Rynnäs redan efter två spelade minuter. Inte ändå bara dystra finländska nyheter från Kazanleden. Teemu Hartikainen var framme och noterades för en assist till det reducerande 2-4-målet i den tredje perioden.

Resultat, KHL:

Salavat Ufa – Ak Bars Kazan 4-2

Metallurg Magnitogorsk – Lada Togliatti 3-2 efter straffar

Jokerit – Barys Astana 2-0

HK Sotji – Jekaterinburg 5-6 efter förlängning

Lokomotiv Yaroslavl – Jugra Hanti-Masijsk 3-1

Severstal Tsherepovets – Slovan Bratislava 1-2

Sparta Moskva – Medvescak Zagreb 3-1

Läs också

Nyligen publicerat - Sport