Hoppa till huvudinnehåll

Sökes: Påhittiga 5-åringar

Krokodilen Krister funderar på ljudgåtan.
Krokodilen Krister funderar på ljudgåtan. Bild: Yle / BUU-klubben krokodilen krister

Uppdatering: Stort tack för ert intresse! Ansökningen är nu stängd för denna gång.

Hästen Dora och hennes hästkompis Hello Kitty träffar på en björn i skogen som börjar jaga dem. De springer och springer, men björnen hinner ikapp.

Hanna: Vad händer då?
Lova: Den äter upp dem!

Va? Är du helt säker? Jag var inställd på ett helt annat scenario med kamp och någon sorts lösning. Men i de här improvisationssagorna är det meningen att barnen hittar på och bestämmer. Jag försöker bara styra upp vissa ramar för att få en början, ett slut och i bästa fall en dramaturgisk båge.Vi på barnredaktionen vill uppmuntra barn att själva hitta på berättelser och vi vill att barnröster och barns fantasi ska få plats i etern. Nu söker vi barn som vill vara med och hitta på en egen saga tillsammans med mig, Hanna.

Det som sökes är pratsamma 5-åringar i Vasatrakten som gärna fantiserar och hittar på. Barnet kan hitta på en saga på tu man hand med mig eller ha med en kompis. Inspelningen kommer i mån av möjlighet att ske hemma, i en för barnet trygg miljö.

Sagorna kommer att sändas i Buu-radion och finnas på webben.

Har du frågor kan du mejla: hanna.enlund@yle.fi

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP

Nyligen publicerat - Barn