Hoppa till huvudinnehåll

Kowalczyk kan missa premiären – tog rabiessprutor

Justyna Kowalczyk
Justyna Kowalczyk Justyna Kowalczyk Bild: EPA / Arno Balzarini justyna kowalczyk

Justyna Kowalczyk går just nu en kamp mot klockan för att hinna bli frisk till världscuppremiären i Ruka på fredag. Polskan har drabbats av mängder med bakslag inför säsongen.

Justyna Kowalczyk har inte haft den bästa tänkbara uppladdningen inför den kommande skidsäsongen. I mars genomgick hon en knäoperation och i somras skadade hon handen under ett träningspass på rullskidor.

Men det tar inte slut där. I Vitryssland blev hon biten av en hund och tvingades ta rabiessprutor.

– Behandlingen där var långt ifrån EU-standard, skriver hon i sin blogg enligt norska NRK.

Polskans senaste bakslag kom förra veckan då hon anlände till Ruka. Hon försökte bota en förkylning med naturmedicin men det resulterade istället i att halsmandlarna svullnade upp och hon var tvungen att uppsöka läkare.

– Jag hoppas att jag kan bli frisk till på fredag. Jag har varit med länge och föredrar att starta med ett brutet ben i foten än en förkylning. Fotskador leder bara till smärta och det kan man bekämpa, en förkylning angriper hela kroppen, säger hon enligt NRK.

Världscupen inleds med sprint i Ruka på fredag. På lördag står 5 kilometer i fristil på programmet och på söndag är det 10 kilometer klassiskt som gäller.

Läs också