Hoppa till huvudinnehåll

Renoveringen av hälsostationen i Kimito ser ut att bli av

Anki Henriksson
Personalen vid Kimito hälsostation kan försiktigt börja se fram emot en renovering. Kommunstyrelsen föreslår för fullmäktige att det reserveras pengar för ändamålet i nästa års budget. Anki Henriksson Bild: Yle/Monica Forssell kimito hälsostation

Kimitoöns kommunstyrelse godkände på sitt möte på tisdag nästa års budget och i samband med budgeten också den planerade renoveringen samt utvidgningen av Kimito hälsostation.

Martti Murto (Fri samverkan) föreslog, understödd av Kim Viljanen (Fri samverkan), att utvidgningen och renoveringen skulle skjutas upp till 2017-2018 och att enbart den del av renoveringen som omfattar installerandet av automatiska släckningsanordningar i Almahemmet samt bäddavdelningen i Kimito, skulle genomföras nu.

Mötet röstade om Murtos förslag och rösterna föll 4-4.

Fri samverkans ledamöter röstade för Murtos förlag medan Svenska folkpartiet och Centern röstade emot. Socialdemokraternas ledamot Veronica Heikkilä lade ner sin röst varefter ordförandes röst avgjorde till fördel för renoveringen.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland