Hoppa till huvudinnehåll

En av de misstänkta för Kempelevåldtäkten släpptes

Asematie, Kempele
Asematie, Kempele Bild: Lehtikuva kempele

Polisen har släppt en av de två tonårspojkar som greps misstänkta för våldtäkt på en 14-årig flicka i Kempele i förrgår.

Pojken släpptes i eftermiddags efter att förundersökningen visat att han inte hade något att göra med fallet och inte hade rört sig i den andra gripna pojkens sällskap under måndagen.

Den 17-åriga pojke som fortfarande är gripen nekar till brott.

Detaljerna kring fallet har klarnat under dagen. Offret och den misstänkta pojken hade rört sig i samma sällskap i Kempele under måndagen. Enligt polisen känner de varandra åtminstone ytligt, så det är inte fråga om brott mot en obekant person.

Polisen ger inte ut mer information om fallet i det här skedet av utredningen. Utredningen fortsätter med eventuella förhör i morgon och då fattar polisen också beslut om pojken ska häktas eller inte.

Diskussionen kring fallet har gått het i sociala medier och enligt polisen har tongångarna till stor del varit osakliga. Polisen påminner om att det inte är tillåtet att skriva vad som helst ens på sociala medier.

Läs också