Hoppa till huvudinnehåll

Skolköksan blev cateringföretagare

Kerstin Forsbom portionerar ut mat
Kerstin Forsbom Kerstin Forsbom portionerar ut mat Bild: Yle/Maud Stolpe kerstin forsbom

Kerstin Forsbom i Dragsfjärd startade eget efter att Ytterkulla skola hade upphört och hon ett tag jobbat i kommunens olika kök.

Kerstin Forsbom i Dragsfjärd jobbade länge i köket i Ytterkulla skola. Då den upphörde fortsatte hon att jobba i kommunal regi, men började allt mera fundera på att starta något eget.

För fyra år sedan gjorde hon slag i saken och startade firman hon kallar Kerstins meny. Verksamheten går ut på att hon varje vecka annonserar nästa veckas meny, och då kan kunderna ringa och beställa mat av henne de dagar som passar dem.

På morgnarna kommer hon till Furulunds kök och då maten är klar kör hon ut den till kunder, som själv inte kan komma och hämta den, vilket också är möjligt. Ibland dyker det också upp någon oväntad kund i hennes kök och hon säger att alla är välkomna.

Maten hon lagar är till största delen finländsk husmanskost, men hon satsar också på nyheter hon hittar och försöker variera sin meny så gott det går. Också nyheter brukar uppskattas av hennes kunder.

Normalt jobbar Kerstin Forsbom under vardagarna, men hon kan också ställa upp med catering och till och med ta hand om hela fester på Furulund.

Hon sköter hela den vardagliga verksamheten ensam men kunde tänka sig att engagera hjälp ifall kunderna skulle bli många fler. En kundgrupp hon hoppas att skulle hitta henne är barnfamiljer, men än så länge är hennes kunder främst äldre personer som bor ensamma.

Artikeln är ändrad 25.11.2015 kl.12.47. Kerstin Forsboms namn var ursprungligen felstavat Forsblom.

Läs också