Hoppa till huvudinnehåll

Specialsjukvården i Egentliga Finland blir dyrare

ÅUCS i vårsol
Specialsjukvårdens kostnader stiger men inte längre lika mycket som tidigare år. ÅUCS i vårsol Bild: Yle/Linus Hoffman åucs

Kostnaderna för specialsjukvården stiger med 1,8 procent nästa år i Egentliga Finland. Det beslöt sjukvårdsdistriktets fullmäktige på sitt möte på tisdag kväll då man gav grönt ljus för budgeten 2016 samt också godkände ekonomiplanen 2016-2018.

Kostnadsökningen är mindre än man först tänkte sig och det beror enligt ekonomidirektör Arja Pesonen på att sjukvårdsdistriktets strukturomvandling och anpassningsåtgärder har burit frukt. Sjukvårdsdistriktet har lyckats stävja kostnadsutvecklingen samtidigt som man sköter fler patienter än tidigare.

Sjukvårdsdistriktets skuldbörda har trots stora investeringar och byggprojekt blivit mindre. Samkommunens skuldkapital ska sjunka från 232 miljoner till 176 miljoner fram till år 2018.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland