Hoppa till huvudinnehåll

Adventsfirandet delade åsikterna i Morgonparlamentet

Henrik Grönroos och Ulla Fellman-Nordell i Morgonparlamentet
Henrik Grönroos och Ulla Fellman-Nordell hade humöret på topp i Morgonparlamentet. Henrik Grönroos och Ulla Fellman-Nordell i Morgonparlamentet Bild: Yle/Jesper Alm henrik grönroos och ulla fellman-nordell

Stadsdelar, poststrejk, kommers och november var några av de ämnen som diskuterades i Morgonparlamentet.

Henrik Grönroos var tillbaka efter en paus i höst och fick flankstöd av Ulla Fellman-Nordell. Snacket inleddes med tips på hur man kan hålla humöret uppe trots regn och rusk.

- Jag har många gånger påpekat att jag har hund, och det är en bra form av motion som ger frisk luft och håller humöret uppe, säger Grönroos.

Fellman-Nordell var inne på att vänner och läsning är en viktig ingrediens då det gäller att njuta i novembermörkret.

- Tänd ljus och läs en bra bok eller träffa vänner, säger Nordell-Fellman. Det håller nedstämdheten på håll och humöret på topp trots regnigt och mörkt väder.

Adventsfirandet delade åsikterna

På söndag firas första advent och det betyder för många startskottet för julfirandet som kulminerar med julafton.

- Min julstämning infinner sig så småningom och jag ska träffa vänner under veckoslutet så på det sättet firar jag, säger Grönroos. Men det måste nog bli lite kallare väder och snö för att julstämningen ska infinna sig hos mig.

- Nej, i morgon är det lillajul och då lägger jag fram julpyntet, så det betyder nog att jag får julstämning, säger Fellman-Nordell. Jag vill ha den nu direkt oavsett väder och vind.