Hoppa till huvudinnehåll

Lojo säljer Karislojo kommunhus

Lojo stadsfullmäktige
Lojo stadsfullmäktige var splittrad i frågan om att sälja kommunhuset i Karislojo. Lojo stadsfullmäktige Bild: yle/Nicole Hjelt lojo stadsfullmäktige

Lojo stadsfullmäktige har beslutat att sälja det tidigare kommunhuset i Karislojo. Beslutet fattades efter en mycket jämn omröstning.

Stadsstyrelsen får nu utgående från anbud sälja kommunhuset.

Det blev klart på stadsfullmäktigemötet på onsdagen (25.11). Beslutet fattades efter en jämn omröstning med rösterna 26-25.

Heikki Linnavirta (Sannf.) föreslog, understödd av Birgit Aittakumpu (VF), att kommunhuset inte säljs just nu.

I stället skulle det hyras ut till en förening i Karislojo. Men förslaget förlorade alltså med en röst och kommunhuset ska nu säljas.

Donation är inte aktuell

Föreningen Karjalohjan taidetalo har tidigare föreslagit att Lojo stad kunde donera kommunhuset till föreningen. Det kommer alltså inte ändå att ske.

Genom att lägga ut huset till försäljning menar staden att alla olika parter, inklusive Karjalohjan taidetalo ry, får en jämlik möjlighet att planera verksamhet i lokalerna.

Lojo stad har tidigare donerat hus som staden äger till olika föreningar, men då har det handlat om fall där föreningarna redan har verksamhet i fastigheterna.

Tomt sedan i somras

Karislojo tidigare kommunhus är 588 kvadratmeter stort delat på två våningar.

Fastigheten har stått tom sedan i somras då ett kundservicekontor och en förskola som fanns i huset flyttade ut.

Motsvarande läge i Sammatti

Lojo stad sålde tidigare Sammatti kommungård trots protester. Också i Sammatti ville föreningar ha det gamla kommunhuset.

Det tog staden två år att sälja kommungården i Sammatti. Lojo hoppades få 200 000 euro för kommungården, men priset blev till sist 165 000 euro.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland