Hoppa till huvudinnehåll

Musiktest: Vad hette Suzanne Vegas debutsingel och vem är soulens gudfader?

Suzanne Vega
Suzanne Vega Suzanne Vega Bild: FOTO: EPA / GEORGIOS KEFALAS suzanne vega

Här är den – Radio Vegas pop/rockfrågesport!

Testa dina musikkunskaper och briljera för dig själv eller tävla med kompisen och se vem som får flest poäng! Varför inte ha en liten tävling på jobbet under kafferasten eller över en liten fredagspilsner efter jobbet på puben runt hörnet?

Varje fredag kommer 10 nya frågor av varierande svårighetsgrad här på svenska.yle.fi. Ämnesområdena rör sig inom de musikstilar som kan kallas något slags pop och rock, men kan även gälla soul, funk, blues, punk, heavy och så vidare.

Vid rätt svar markeras ditt svar genast med grönt. Ett felaktigt svar blir rött och då markeras det rätta svaret med fet stil.

Rock'n'roll! Eller något. Lycka till!

Vad var det för ett gäng som 1984 hade en stor hit med låten "Big in Japan"?

"Luka" var Suzanne Vegas stora genombrottslåt. Men vad hette hennes debutsingel?

Vad heter frontmannen i gruppen Twisted Sister?

Vem kallas för "Soulens gudfader"?

Vilka anses vara de största pionjärerna inom svensk hiphop vad gäller att rappa på svenska? De var de första som fick stora hittar med svenska hiphoplåtar.

1970 gav David Bowie ut en LP där konvolutet föreställde en kvinnoklädd Bowie liggande på en schäslong. Den adrogyna omslagsbilden förorsakade en del diskussion på sin tid. Vilken är skivans titel?

"Y.M.C.A.", "In The Navy" och "Can't Stop The Music". Tre låtar, men en grupp. Vilken?

Vilka av medlemmarna i bandet Ramones hette på riktigt Ramone i efternamn?

Geddy Lee, Alex Lifeson och Neil Peart. Så heter medlemmarna i det här berömda kanadensiska rockbandet. Men vad heter bandet?

I juni 1981 toppade The Specials den brittiska hitlistan med "Ghost Town". Det som ingen hade väntat sig var att tre av killarna då skulle lämna The Specials för att starta ett nytt band. Men det gjorde de. Vad hette deras nya band?

Läs också