Hoppa till huvudinnehåll

Hur ska det gå för Saga Norén, länskrim, Malmö?

Saga Norén i Brons tredje säsong.
Saga Norén i Brons tredje säsong. Bild: © Carolina Romare/Filmlance International/Nimbus Films 2015 saga noren

Tidigare var tv-program det givna ämnet vid kaffebordet på jobbet. Alla såg på samma avsnitt av Rederiet, Twin Peaks eller Vänner, därav var det helt tryggt att diskutera serien nästa dag.

Så ser världen inte ut längre. Vi ser på tv-serier i egen takt, då det passar oss. Vi prenumerar på olika strömningstjänster, vi köper dvd-boxar, en del laddar ner programmen på olaga väg (usch!) och andra föredrar att se på det som visas på traditionell tv.

En del gillar fortsättningsvis att se ett avsnitt i veckan, andra vill helst sluka hela säsonger på en eller två kvällar. Valfriheten är förstås toppen, men en sak har vi gått miste om: eftersnacket. Vi är så i otakt att det blir svårt att diskutera det vi sett. Och att diskutera tv-program i radio är ju helt otänkbart, då stänger ju alla de som inte vill höra några spoilers av.

Men här kommer lösningen: Spoilerpodden.

Saga, Henrik, Hans och de andra - vad tyckte vi?

Tidigt på måndag morgon samlades fyra Bron-fantaster i studion för att diskutera säsong 3 av den omåttligt populära dansk-svenska kriminalserien, vars sista avsnitt sändes på söndag kväll. Carin Göthelid, Jesper Alm, Johannes Björkqvist och Eva Frantz har alla följt med serien från första början.

Men hur fungerar säsong 3 utan Martin? Vad är grejen med Sagas mamma? Törs man hoppas på en Säsong 4?

Bland annat det diskuteras i podcasten, som du kan lyssna på via Yle Arenan eller ladda ner till din telefon.

Och varning! Rör inte ens denna ljudfil om du inte ännu har sett säsong tre och vet hur det går! I den här podden varnar vi inte för spoilers, vi garanterar sådana!

På Arenan hittar du de senaste avsnitten av Bron.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje