Hoppa till huvudinnehåll

IFK Mariehamn förlängde med målvakt

Walter Viitala
Walter Viitala får förtroende i IFK:s mål (Bild: IFK Mariehamn). Walter Viitala Bild: IFK Mariehamn. walter viitala

IFK Mariehamn har förlängt kontraktet med målvakten Walter Viitala. Den 23-årige Viitala anslöt sig i fjol till Mariehamnsklubben.

Innan Walter Viitala tog sitt pick och pack till Mariehamn spelade han för Esbolaget Honka. Förra säsongen fick han finna sig i att största delen av tiden vara andremålvakt bakom Otso Virtanen. Men i och med att Virtanen valde att inte förlänga med klubben, satsar man nu på Viitala som tilltänkt förstemålvakt inför säsongen 2016.

Klubbdirektören Peter Mattsson skriver på klubbens webbplats att "klubbledningen och spelarna i laget har imponerats över Valters professionalism också under den tid han fått finna sig i rollen som reservmålvakt". Vidare säger Mattson att Viitala tränar fokuserat och noggrant och att han gått framåt.

– Det fick vi ett bevis för i cupfinalen då han ersatte avstängde Otso och agerade som om han varit förstemålvakt hela säsongen. Av den anledningen och när Virtanen nu valt att inte skriva nytt kontrakt med oss har vi tagit beslutet att satsa på Walter som förstemålvakt inför kommande säsong och vi är övertygade att han kommer fortsätta sin utveckling under nästa års säsong, säger Mattson.

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Läs också