Hoppa till huvudinnehåll

En person gripen efter skottdramat i Myrbacka

Skottlossning vid myrbacka station 30.11.2015
Polisen ger under förmiddagen ut mera information om skottlossningen. Skottlossning vid myrbacka station 30.11.2015 Bild: Lehtikuva / Vesa Moilanen myrbacka station

En person är gripen efter misshandeln och skottlossningen på Myrbacka station i går. En annan person vårdas på sjukhus för skottskador, och en tredje person försöker polisen få reda på identiteten för. Händelsen har bandats av en säkerhetskamera.

Skotten avlossades strax efter halv sex, invid plattform 1 på Myrbacka station. En man blev beskjuten efter ett gräl. Enligt polisens uppgifter i dag känner de inblandade personerna varandra, och ingen utomstående utsattes för fara.

- Alla tre personer deltog i misshandeln som föregick skotten. En av dem är gripen nu, och en vårdas på sjukhus, säger kriminalkommissarie Kimmo Hyvärinen vid Östra Nylands polisinrättning.

Den tredje personen flydde från platsen.

Den tredje personen flydde från platsen efter skottlossningen. Polisen utreder nu den personens identitet.

Skottlossning vid myrbacka station 30.11.2015
Polisen genomsökte området nära stationen i går. Skottlossning vid myrbacka station 30.11.2015 Bild: Lehtikuva / Vesa Moilanen myrbacka station

Höghusen i närheten av stationen isolerades en stund i går kväll medan polisen genomsökte husens gårdar och väggar.

Händelsen på video

Slagsmålet och skottlossningen har delvis bandats av en säkerhetskamera på stationen. Bandet visar också flera personer som har gått förbi grälet och möjligtvis kan vara vittnen. Vittnen ombeds kontakta polisen.

En person med skottskador vårdas på Tölö sjukhus.

Strax efter händelsen i går fördes två personer till sjukhuset, men bara en av dem med skottskador. Överläkare Eero Hirvensalo på Tölö sjukhus bekräftade i går att en person med skottskador vårdades på sjukhuset. Personen hade inte livshotande skador.

Skottlossning vid myrbacka station 30.11.2015
Skottlossning vid myrbacka station 30.11.2015 Bild: Lehtikuva / Vesa Moilanen myrbacka station

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen