Hoppa till huvudinnehåll

Längtan efter lugn och ro

Som 21-åring fick norska Severin Rønes nog av arbete på möbelfabriken. Han längtade efter lugn och ro, naturen och att få styra över sin egen tillvaro. Han sade upp sig och flyttade till den avlägsna familjegården vid Storfjorden i Sunnmøre.

Familjegårde var ett av många småbruk som övergavs på 60- och 70-talet och det saknas väg fram till huset. Men Severin låter sig inte nedslås - tvärtom. Han har en bra båt, tre motorsågar och induktionsspis. Han jobbar varannan vecka på ett fiskelager och klara sig ekonomiskt.

Hemma på gården kan han istället njuta av vardagen och göromålen. Han går in för att leva det liv han längtade efter och sågar ved, städar upp i gårdshusen, jagar och fiskar eller bara spanar efter fåglar på åkern, valar i fjorden eller hjort på fjället.

Huset och alla husdjuren håller honom också sysselsatt.

Severin
Yle Fem måndagar kl. 19.00, seriestart 30.11.2015 (repris fredagar)
12 avsnitt
30 dagar på Arenan

Produktion: NRK / Nordvision

Läs också

Nyligen publicerat - Yle Fem