Hoppa till huvudinnehåll

Romas supportrar fick nog – tog med morötter till träningen

Romderby, Romas klack.
Romderby, Romas klack. Bild: EPA/ALESSANDRO DI MEO romderby

Först förnedring mot Barcelona och sen förlust mot Atalanta i ligan. Det var droppen för den italienska fotbollsklubben Romas supportrar som tog med sig cirka 50 kilogram morötter till träningsanläggningen Trigoria.

Supportrarna menade att spelarna såg ut som rädda kaniner i de pinsamma förlusterna förra veckan. Missnöjet är stort bland supportrarna och det riktas, förutom mot spelarna, även mot tränaren Rudi Garcia och den amerikanska presidenten James Pallotta.

Det sjöngs sånger utanför träningsanläggningen som handlade om att spelarna är legosoldater. "Pallotta, var är du?" sjöng supportrarna också då de syftade på att presidenten bor kvar i USA trots att han äger en fotbollsklubb i Italien.

De lade cirka 50 kg morötter utanför ingången och höll upp en banderoll där det stod "Smaklig måltid, kaniner". Cirka 50 supportrar var på plats enligt uppgift.