Hoppa till huvudinnehåll

Nytt helsvenskt dagis i S:t Karins

Verkanappula-dagiset i S:t Karins
Hit ska det nya svenska daghemmet i S:t Karins flytta. Verkanappula-dagiset i S:t Karins Bild: Yle/Marie Söderman verkanappula

Ett nytt helsvenskt daghem grundas i S:t Karins. Det är daghemsföretaget Verkanappulat som startar svensk daghemsverksamhet på Jännekatu 10, intill den gamla Tunturifabriken nära Biltema i Piispanristi.

Företaget har två svenskspråkiga daghemsgrupper, en i Littois och en i Voivala. Alla barn och personalen ska nu alltså flytta till ett enda ställe i Piispanristi. På det här sättet kan företaget garantera en svenskspråkig miljö för barnen, meddelar Verkanappulat på sin Facebooksida.

Det svenska dagiset i Piispanristi öppnar sina dörrar i början av augusti 2016.

Företaget har också i nuläget dagisverksamhet i fastigheten på Jännekatu. De finskspråkiga barn som går i daghemmet flyttas till företagets nya daghem på Rakentajantie. Det här daghemmet öppnar sina dörrar i januari.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland