Hoppa till huvudinnehåll

Vad vill du fråga parterapeuten?

Två katter med svansarna formade som ett hjärta
Två katter med svansarna formade som ett hjärta Bild: Yle / Sebastian Dahlström illustration,så här träffades vi

Småbarnsåren är en utmaning även för de bästa av parförhållanden. Sömnlösa nätter och sjuka barn kombinerat med jobbstress och dåligt samvete för att man alltid verkar vara på fel plats är tärande för vem som helst.

Trötthet och passiv-aggressiv stämning i hemmet smular lätt sönder gnistan mellan två älskande och de där passionerade nätterna man delade i början av förhållandet ter sig allt mer avlägsna.

Då man finner man sig sittandes där på soffan i sunkiga träningsbyxor och smutsigt hår tillsammans med en partner man knappt känner längre är det lätt att tänka att det aldrig kommer att vara kul i förhållandet igen. Man märker att det är betydligt roligare att lassa in thailändsk mat med den snygga kollegan på jobbet istället för att intressera sig för den man redan vet allting om.

Experttimmen besvarar denna vecka frågor angående parförhållanden. I studion sitter par- och familjeterapeut Nona Avellán, sexualrådgivare Eva-Maria Rajamäki samt programledare Hannah Norrena. Du kan redan nu ställa anonyma frågor till dem via formuläret nedan.

Ställ frågor om parrelationen

Familj

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP