Hoppa till huvudinnehåll

X3M Julkalender 2 - This is fucking julen

X3m Julkalender
Skärmdump ur "This is fucking julen". X3m Julkalender Bild: amie borgar,baywatch hangã¶,carina bruun,janne grã¶nroos,johan lindholm,jucci hellstrã¶m,serien som aldrig blev av,x3m julkalender

Vi öppnar andra luckan i vår julkalender. Låt oss presentera - This is fucking julen från 2014. Varje dag fram till jul återupplivar vi en strålande video från forna år.

I dag öppnar vi lucka nummer två i X3M:s julkalender. Den här gången blir nostalgitrippen inte så långt tillbaka i tiden, men vi kunde helt enkelt inte lämna bort detta mästerverk. Vi presenterar - This is fucking julen med ingen annan än Peter "Petski" Westerholm. Videon är en guide för alla julfirare i Finland! Vad är den där underliga salladen på julbordet, och vad ska man göra med den fulla julgubben?

Så här säger Petski själv om inspelningarna:

- Jag kommer ihåg matscenen som vi var tvungna att ta om över tre gånger, och Dan som förstörde Isas sofföverdrag då vi filmade hemma hos henne.

Här kan du se alla luckor i X3M Julkalendern.

 • Regeringen sammanträder

  Regeringen satsar på säkerhet och barnfamiljer

  Regeringens halvtidsgranskning klar.

  Dagvårdsavgifterna sänks för att fler föräldrar ska kunna jobba. Studerande med barn får föräldratillägg för att de inte ska behöva avbryta sina studier. Och polisen, gränsbevakningen och försvaret får tilläggsfinansiering. Det här är några av satsningarna som regeringen visar upp efter sin halvtidsgranskning.

 • Dagisbarn på väg ut

  Sipilä: Låginkomstfamiljer befrias från dagisavgifter

  Den så kallade halvtidsgranskningen är nu avslutad.

  Regeringen har i samband med sin halvtidsgranskning beslutat att låginkomsttagare ska stödas då det gäller dagvårdsavgifter och att familjer med de lägsta inkomster slipper betala dagvårdsavgifter. Lindringar i avgifterna införs också för medelinkomstfamiljer.

Nyligen publicerat - X3M

 • Karta över Svenskfinland är Stafetten 100 löpes.

  Följ med Finland 100-stafetten

  Stafettkarnevalen föregås av en stafett genom hela Finland.

  Inte sedan de Olympiska spelen 1952 har en stafettpinne förts fram genom hela Finland. Nu har vi chansen att tillsammans återuppleva denna bedrift. Över 100 skolor deltar i denna stafett. Stafettpinnen kommer föras genom landet av över 2 000 elever.

 • Jan-Erik Eklöf på Stafettkarnevalen 2016.

  900 kilometer genom Svenskfinland

  Stafettkarnevalen ordnar en stafett genom Svenskfinland.

  Som en del av projektet Finland 100 år, arrangeras en skolstafett genom Svenskfinland. Stafetten sänds direkt på Yle Arenan och avslutas med att det sista laget springer in på Stafettkarneval den 19. maj.