Hoppa till huvudinnehåll

Om män var kvinnor på slottsbalen

Ted Urho och Amie Borgar refererar herrarnas utstyrsel på slottsbalen.

Varje år utsätts kvinnor på slottsbalen för grundlig offentlig gransking framför hundatusentals, om inte miljoner, finländare. Karikerat kan referatet låta till exempel så här: "Fållen är väldigt vågad, nästan olämplig!" "Byxor istället för klänning, vilken katastrof!" "Denna färgkombination får henne att se rundare ut än hon är." I väntan på årets självständighetsmottagning föreställde vi oss hur slottsbalsreferatet skulle låta om herrarna omtalades på samma sätt som damerna på slottsbalen.

Om män var kvinnor på slottsbalen
Hur skulle det låta? Om män var kvinnor på slottsbalen slottsbalen

Det blir allt från vågade käppar till frackvästar som sticker ut lite för mycket under skärpet. Varsågod!

Årets slottsbal kan du följa med här.