Hoppa till huvudinnehåll

Karleby flyttar turistinfo

Karlebys turistinformation i nya utrymmen i Chydenia.
Karlebys turistinformation i nya utrymmen i Chydenia. Karlebys turistinformation i nya utrymmen i Chydenia. Bild: Karleby turism turistinformation

Turistinformationen i Karleby finns inte längre i gamla Fiskhallen vid Salutorget. Numera finns turistinformationen i köpcentrumet Chydenia.

Den nya lokalen invigdes på fredagen.

- Vi befinner oss nu i stadens hjärta. Här rör det sig betydligt mer folk under året. Vi får större synlighet på det här sättet, säger Jaska Pensaari, vd på Karleby turism.

Goda besökssiffror

Pensaari berömmer lokalen i Chydenia som syns bra också utifrån, eftersom det finns stora fönster in till den nya turistinformationen.

Så här ser det ut vid Karlebys nya turistinformation.
Så här ser det ut vid Karlebys nya turistinformation. Så här ser det ut vid Karlebys nya turistinformation. Bild: Karleby turism turistinformation

Under 2014 hade Karleby 126 000 övernattningar. Det är en förhållandevis bra siffra, den är till och med lite högre än år 2011 då staden var värd för bostadsmässan.

- 2015 blir lite sämre. Övernattningarna blir ungefär 120 000. Det kan bero på vädret. Besökssiffrorna blir lite lägre i landet som helhet, säger Pensaari.

Söker fler havsföretagare

Just nu satsar Karleby turism på två strategier inför framtiden, dels att staden ska stärka sin ställning som evenemangsstad och dels att utöka de havsnära aktiviteterna.

Det nationella Visit Finland har den havsnära skärgården som ett fokusområde.

- Vi hoppas knyta till oss fler företagare som kan erbjuda aktiviteter till havs. Det kan till exempel handla om paddling och fiske, säger Pensaari.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten