Hoppa till huvudinnehåll

Sex & Sånt: Fördöm alla våldtäkter

I och med den senaste tidens nyheter och diskussioner om våldtäkter kände vi att vi tillsammans med Sex & Sånt ville diskutera det här. Vad har hänt och hurdana reaktioner väcker det?

Tillsammans med sexualterapeuten Anna Kolster och våra panelister Fanny Sjögård och Bicca Olin funderar vi på om den senaste tidens uppståndelse kring våldtäkterna har fått unga tjejer att fundera mera över var de rör sig.

Anna Kolster tar upp statistiken över hur få överfallsvåldtäkterna faktiskt är. Nio av tio våldtäkter sker i ett hem där förövaren och offret känner varandra. Trots det är det överfallsvåldtäkterna gjorda av asylsökande som nu dominerar i rubrikerna. Hur ska vi göra för att inte glömma och gömma bort majoriteten av våldtäkterna som utförs av infödda finländare?