Hoppa till huvudinnehåll

Sex & Sånt: Fördöm alla våldtäkter

I och med den senaste tidens nyheter och diskussioner om våldtäkter kände vi att vi tillsammans med Sex & Sånt ville diskutera det här. Vad har hänt och hurdana reaktioner väcker det?

Tillsammans med sexualterapeuten Anna Kolster och våra panelister Fanny Sjögård och Bicca Olin funderar vi på om den senaste tidens uppståndelse kring våldtäkterna har fått unga tjejer att fundera mera över var de rör sig.

Anna Kolster tar upp statistiken över hur få överfallsvåldtäkterna faktiskt är. Nio av tio våldtäkter sker i ett hem där förövaren och offret känner varandra. Trots det är det överfallsvåldtäkterna gjorda av asylsökande som nu dominerar i rubrikerna. Hur ska vi göra för att inte glömma och gömma bort majoriteten av våldtäkterna som utförs av infödda finländare?

 • Systrarna Åman i Kaain är tillbaka med ny skiva

  Utmanar Vegatoppen med nya låten Card house.

  Kaain består av systrarna Annika och Julia Åman från Vasa. Gruppen bildades 2016 och nu är gruppens första EP-skiva klar. De utmanar Vegatoppen med ny låt.

 • Indiebandet Timshel släpper sin sista låt

  Låten Natalie utmanar Vegatoppen innan bandet lägger ner.

  Efter åtta år som band släpper de finlandssvenska indiepopparna Timshel sin sista singel innan de går i graven. Låten är inspirerad av Natalie Portman och Tom Petty och handlar om en filmisk dröm som kolliderar med verkligheten.

 • Holland: Utrecht-skytten åtalas för terrorism

  Gärningsmannen tros ha agerat på egen hand.

  Dödsskjutningen av tre människor på en spårvagn i Utrecht i måndags utreds som terrorism. Den misstänkte gärningsmannen ska förklaras häktad på fredag.

Nyligen publicerat - X3M