Hoppa till huvudinnehåll

Här är Självständighetsdagens befordringar

Finlands flagga med Finlands vapen
Finlands flagga med Finlands vapen Bild: Albumi Ky självständighetsfest

Republikens president har inför Självständighetsdagen beslutat om ett antal befordringar inom försvarsmakten. De har föredragits av försvarsminister Jussi Niinistö (Sannf).

Befordringar inom försvarsmakten
Takanen, Halonen och Nikkilä Befordringar inom försvarsmakten Bild: Försvarsmakten befordringar
Presidenten har befordrat konteramiral Kari Takanen till viceamiral, generalmajor Kyösti Halonen till generallöjtnant, generalmajor Markku Nikkilä till generallöjtnant, brigadgeneral Ilkka Korkiamäki till generalmajor, brigadgeneral Harri Ohra-aho till generalmajor, brigadgeneral Eero Pyötsiä till generalmajor, överste Sampo Eskelinen till brigadgeneral, överste Mikko Heiskanen till brigadgeneral, överste Timo Kakkola till brigadgeneral och överste Heikki Välivehmas till brigadgeneral.

Till överste befordrades överstelöjtnanterna Pertti Immonen, Pertti Kelloniemi, Vesa Nissinen, Pekka Turunen och Asko Valta från Huvudstaben, Jukka Parvinen från Gardesjägarregementet, Eero Pakarinen från Arméstaben samt Pekka Haavikko från Luftkrigsskolan. Till kommodor befordrades kommendörerna Auvo Viita-aho från Försvarsmaktens logistikverk och Jori Harju från Marinstaben.

Dessutom har Republikens president på Självständighetsdagen befordrat sammanlagt 905 officerare och specialofficerare i reserven. Namnen finns här.