Hoppa till huvudinnehåll

Vardag i gamla posthuset i Pargas

Jenny Henriksson
Jenny Henriksson Jenny Henriksson Bild: Yle jenny henriksson

För Jenny Henriksson är det en gammal dröm som går i uppfyllelse då hon öppnar sin loppmarknad Vardag i Postens gamla utrymmen i centrum av Pargas.

I Pargas har det länge saknats en loppmarknad dit folk kan hämta sina prylar till försäljning. Det här råder Jenny Henriksson nu bot på i och med att hon öppnar Vardag.

En gammal dröm

Ända sedan högstadietiden har Jenny Henriksson drömt om att en dag bli egen företagare. I grunden har hon kockutbildning men de senaste åren har hon jobbat som försäljare.

Nu i höst har hon gått en företagarutbildning för att lära sig allt man behöver tänka på som egen företagare och den utbildningen upplever hon att hon har haft stor nytta av.

Jenny Henrikssons Vardag, som öppnar måndag 7 december, finns i Postens gamla utrymmen i samma hus som polisen vid Strandvägen.

Just att det här utrymmet stod tomt var en förutsättning för Jenny Henriksson att slå till. Det ligger centralt, här finns gott om parkeringsplatser och utrymmet i sig är lämpligt stort.

Förutom loppishyllor finns här också plats för lite caféverksamhet, annan försäljning och en lekhörna för barn.

Ett rum kommer i början att stå tomt, eftersom hon vill känna sig för vad det bäst kan användas till.

Både loppis och andra prylar

Systemet i det här loppiset är att folk kan hyra hyllor veckovis och ställa ut sina saker och kläder i de egna hyllorna. Första veckan är dyrast men sedan blir det litet billigare.

I början finns här 38 helt nya hyllor, som är större än på många andra loppmarknader, men det går att skaffa fler hyllor om det behövs.

Det som kostar för utställarna är själva hyran för hyllan. Jenny Henriksson sköter om inkasseringen av det som blir sålt, men hela förtjänsten går till prylägarna.

Här kommer också att finnas en hel del saker för olika former av hobbier och pyssel och det som inte finns kan snabbt skaffas fram.

Jenny Henriksson är själv en stor vän av pyssel och kommer antagligen själv att pyssla en hel del i butiken om inte annat för att visa kunderna vad man kan göra.

Att hon vill satsa just på pysseltillbehör beror på att det i Pargas har varit svårt att få tag på liknande prylar sedan Tiimari försvann.

Dessutom finns här en del presentartiklar i alla tänkbara prisklasser. Bland annat har hon själv importerat smycken, väskor och en handgjord nalle från England.

Nu gäller det att synas

Jenny Henriksson säger att det har blivit bråttom med allt på slutrakan. Hon visste inte riktigt i vilket skede hon skulle våga lova att hon öppnar den sjunde december.

Inför öppningen har hon främst marknadsfört sig via Facebook och där säger hon att responsen har varit otroligt positiv och redan inför öppningen är nästan hälften av hyllorna på loppmarknaden bokade.

Nu ska i alla fall tejpningen på fönstren vara klar och i olika affärer i Pargas ska man också kunna hitta reklam för den nya loppmarknaden i Pargas.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland