Hoppa till huvudinnehåll

Varierande kvalprestationer: ”Harmar riktigt rejält”

Anton Lindfors, VM januari 2015
Anton Lindfors (andra fr.v.) utslagen direkt. (Arkivbild) Anton Lindfors, VM januari 2015 Bild: EPA / All Over Press anton lindfors

Två av tre vidare i backhoppningskvalet, noll av en i snowboardcross – där Anton Lindfors misslyckades.

Lauri Asikainen är den enda finländska herren i lördagens backtävling i Nizhni Tagil i Ryssland. Asikainen hoppade 116 meter i kvalet och var 23:a, vilket räckte vidare.

Däremot ryms Harri Olli inte med i tävlingen. Olli fick endast till ett hopp på 101,5 meter och var femte sist i resultatlistan. Fler finländare deltog inte.

Lauri Asikainen, december 2015.
Lauri Asikainen Finlands enda hoppare i lördagens herrtävling. Lauri Asikainen, december 2015. Bild: EPA / All Over Press lauri asikainen

Norrmannen Anders Fannemel nådde längst närmast före Dawid Kubacki från Polen och Anze Lanisek från Slovenien.

Bland damerna representeras Finland av Julia Kykkänen, som var fint femma i kvalet med sitt hopp på 91,5 meter.

Lindfors förbannad

I världscuppremiären i snowboardcross i Montafon i Österrike var Anton Lindfors Finlands enda hopp – och han slogs ut redan i kvalet.

Lindfors tid 1.02,55 räckte endast till en 42:a plats i tidskvalet, då de 32 snabbaste tog sig vidare till lördagens heat.

– Två dåliga åk. Det harmar riktigt rejält, det här var verkligen inte vad jag väntade mig, säger Lindfors i förbundets pressmeddelande.

– Jag gjorde för många små misstag. I slutet av det andra åket kom det sedan ett lite större, vilket säkert en gång för alla förstörde dagen.