Hoppa till huvudinnehåll

Besviken Kippilä: Enda målet var att vinna guld

My Kippilä, innebandy-VM 2015
My Kippilä fick nöja sig med silver i VM-debuten. My Kippilä, innebandy-VM 2015 Bild: Str / Lehtikuva my kippilä

Klubbkamrater och samtidigt backpar i Rönnby IBK. My Kippilä och Sanna Scheer spelar till vardags i samma lag och känner varandra väl. Men i lördagens VM-final i innebandy spelade de varken i samma kedja eller samma lag.

Sverige drog det längsta strået mot ett tappert kämpande Finland. Efter tre perioder var ställningen 4-4 och matchen gick hela vägen till straffläggning, där Sverige i den sjätte omgången kunde avgöra.

Både Kippilä (Finland) och Scheer (Sverige) blev sedan framröstade till VM:s All Star-kedja.

– Det känns såklart otroligt skönt att få vinna guld igen. Sen är det en tuff situation att stå här brevid My, jag känner för henne också, säger Scheer i en intevju med Yle efter matchen.

Kippilä är av förstående orsak nedstämd då målsättningen var att gå hela vägen.

– Det känns ganska tungt att förlora en VM-final då enda målet var att vinna guld. Det är svårt, säger Kippilä.

Kippilä sköt under straffläggningen en straff som gick i mål efter en snygg dragning. Straffen underkändes dock av domarna som menade att Kippilä hade rört bollen bakåt i samband med dragningen. Kippilä själv tycker att straffen borde ha godkänts.

– Bollen rör sig framåt hela tiden. Jag vet inte vad de ser. Den ena domaren visade redan att det var mål, säger Kippilä förundrat.

"Hade unnat henne guldet"

– Nu går vi säkert igenom matchen tillsammans, det är viktigt att man har varandras stöd nu när det är lite svårt. Jag tycker ändå att vi gjorde en bra match idag, fortsätter Kippilä.

Med tanke på att det var 19-åriga Kippiläs VM-debut säger Scheer:

– Fantastiskt bra spelat av My. Det är riktigt kul att se henne spela och roligt att möta henne, men ännu roligare att ha henne hemma i klubblaget. Jag hade unnat henne guldet men är samtidigt glad att det är jag som har det.

– Vi tar guld tillsammans sen i klubblaget, inflikar Kippilä.