Hoppa till huvudinnehåll

Tuff dag på kommande för Mäkäräinen

Kaisa Mäkäräinen klantade bort sig på vallen.
Kaisa Mäkäräinen klantade bort sig på vallen. Bild: Lehtikuva winter sports

Jaktstarten i skidskyttevärldscupen i Hochfilzen kommer att bli en tuff utmaning för Kaisa Mäkäräinen. Gårdagens bommar i sprinten gör att det idag kommer att krävas en så gott som perfekt insats om det skall bli en pallplacering. Idag måste skyttet fungera.

Fyra bommar i gårdagens sprintdistans fällde Kaisa Mäkäräinen till en 28 plats i resultatlistorna. Med 1,12 till täten vid start, krävs det nog en fantominsats om Mäkäräinen skall klara av att ta hem segern i tävlingen.

Att vi skall få se en likadan upphämtning som förra veckoslutet i Östersund är inte sannolik. Banan i Hochfilzen är lättare och snabbare än i Östersund, vilket gör att de snabba skidåkarna inte har lika stor fördel här.

Framför ligger dessutom formstarka damer som Franziska Hildebrand, Tyskland, Marie Dorin-Habert, Frankrike, Dorothea Wierer, Italien och Gabriela Soukalova, Tjeckien.

Till en pallplats är det dryga 50 sekunder för Mäkäräinen. Det ligger inom räckhåll ifall skyttet fungerar.

Mari Laukkanen startar som sista och 60:e dam 1:56 efter Franziska Hilderbrand som startar först. Till världscup poäng har Laukkanen 30 sekunder.

Damer jaktstart kl. 12:25 TV2 och Yle Arenan.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport