Hoppa till huvudinnehåll

Luciabilder från hela Svenskfinland

Mya Höglund är en av tre lucior i Bobäcks skola i Kslätt 2015.
Mya Höglund är en av tre lucior i Bobäck skola i Kyrkslätt. Mya Höglund är en av tre lucior i Bobäcks skola i Kslätt 2015. Bild: Yle/Anna-Kaisa Brenner bobäck skolas lucia

På luciadagen kröns Finlands lucia och runtom i Svenskfinland firas dagen med otaliga luciatåg. Vi vill samla bilder och ge stämning - glad luciadag! Följ bildflödet i rutan nedan:

Skicka in eller dela dina egna luciabilder. Använd #finlandslucia på Instagram eller Twitter. Du kan också skicka in dina bilder till katarina.enkvist@yle.fi

Genom att skicka egna bilder till Yle så ger du oss rätten att använda, dela och vid behov modifiera dina bilder i Yles tjänster. Skicka endast bilder som du själv har tagit. Om bilderna är tagna i privata situationer, bör du ha tillstånd av människorna som syns på bilden.

Mer luciainnehåll hittar du här

Läs också

Lucia

 • Luciakandidaternas dag 1962

  Handlar det om inre eller yttre skönhet?

  Handlar det om inre eller yttre skönhet kan man fråga sig då tio luciakandidater presenteras för publiken i oktober 1962.

 • Vem var Finlands första lucia?

  Frågan har inte ett självklart svar.

  Debatten om vem som egentligen betraktas som Finlands första riksomfattande lucia väcker debatt på sociala medier. Var det Barbro Reihe 1950, eller Heidi Sandström 1948? Eller ska vi gå tillbaka till 1930-talet?

 • Lucias blodiga historia

  Vad har utstuckna ögon och lussebullar gemensamt? Jo, lucia!

  Den lucia vi firar nuförtiden är en salig blandning av legender och folkliga traditioner. I dagens luciagestalt finns det spår av blod från Sicilien, Jesusbarn från Tyskland, en vitklädd, glöggbärande man, och mycket mera.

 • Lucias Via Dolorosa

  Lucia genomled Via Dolorosa innan hon blev helgon.

  Lidande och smärta är synonymt med Lucias levnadshistoria. Hon fick utstå en rejäl dos av den här varan under sitt korta liv. Men hon lever i högsta grad kvar hos oss.