Hoppa till huvudinnehåll

SPV tar små steg uppåt – ”Vi måste förtjäna alla poäng”

Mika Kohonen
Mika Kohonen som återvänt till Finland gjorde ett mål mot Oilers. Mika Kohonen Bild: Yle/ Carl-Magnus Långkvist mika kohonen

Esbolaget Oilers har varit höstens succélag i innebandyligan, men efter tio raka segrar åkte laget på en förlust på bortaplan mot SPV på söndagen.

Regerande mästarna SPV har haft det motigt i innebandyligan under hösten. Elva poäng på lika många matcher är inget som har gett de övriga lagen i ligan någon större skrämselhicka.

Men då Oilers – med tio raka segrar – kom till Seinäjoki på söndagen visade sig rödtröjorna från sin bästa sida.

Oilers hängde med i två perioder men när en av världens bästa spelare Mika Kohonen gjorde 5–2 på straff i början av den tredje perioden kunde Esbolaget inte längre resa sig.

SPV vann till slut matchen med 7–3.

– Det har varit lite upp och ner för oss så det känns bra med en seger. Idag ville vi mer än Oilers och därför vinner vi, säger Kohonen till Yle Sporten.

Är ni på rätt väg nu?

– Vi tar små steg och alla poäng måste vi förtjäna. Jag är inte orolig just nu och vi kommer att vara där vi hör hemma då det blir vår och dags för slutspel, säger han.

SPV
SPV Bild: Yle/ Carl-Magnus Långkvist spv

Om SPV har haft en dålig säsongsinledning så är det raka motsatsen för Oilers. Laget har övertygat stort och inför matchen mot SPV hade man inte förlorat sedan i början av oktober.

– Vi var ganska så usla men det var SPV också, det var låg kvalitet på matchen. De försökte inte spela utan stod bara på mittplan och väntade, säger Oscar Hänninen till Yle Sporten.

Var det här nu bara en liten miss och att en segersvit måste ta slut någon gång?

– Så är det nog. Det har sett bra ut hela hösten och det här var nu bara en match och så här gick det. Vi kommer inte upp i vår egen nivå idag, säger han.

Tack vare segern tog sig SPV upp på sjunde plats i tabellen medan Oilers är kvar på tredje.

Oscar Hänninen
Oscar Hänninen Oscar Hänninen Bild: Yle/ Carl-Magnus Långkvist oscar hänninen

Resultat:

SPV – Oilers 7–3