Hoppa till huvudinnehåll

Ännu en man gripen för skottlossningen i Myrbacka

Polisinsats efter skottlossning på Myrbacka station i Vanda.
Tre män var inblandade i misshandeln som slutade i skottlossning måndagen den 30.11 på Myrbacka station. Polisinsats efter skottlossning på Myrbacka station i Vanda. Bild: Lehtikuva myrbacka

Polisen har gripit den person som sökts för skottlossningen vid Myrbacka station i slutet av november. Mannen har erkänt och kommer att begäras häktad på tisdag.

Den 32-åriga mannen greps på fredag i Lahtis, meddelar Östra Nylands polisinrättning. Polisen har sökt mannen sedan skottlossningen ägde rum invid Myrbacka tågstation måndagen den 30.11.

Mannen har under inledande förhör erkänt dådet. Vapnet som användes saknas fortfarande. Mannen misstänks för grov misshandel och grovt vapenbrott och kommer att begäras häktad på tisdag.

En man fortfarande på sjukhus

Det var tre män inblandade i slagsmålet som ledde till skottlossningen. En av dem greps genast efter händelsen och häktades den 4.12. Han är fortfarande i polisens förvar. Den tredje mannen vårdas fortfarande på sjukhus för skottskador.

Läs mera:

Skottlossning vid myrbacka station 30.11.2015

En person gripen efter skottdramat i Myrbacka

En person är gripen efter misshandeln och skottlossningen på Myrbacka station i går. En annan person vårdas på sjukhus för skottskador, och en tredje person försöker polisen få reda på identiteten för. Händelsen har bandats av en säkerhetskamera.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen