Hoppa till huvudinnehåll

Börskurserna sjunker i Asien i väntan på räntebeslut

Börskurserna sjönk två procent den 4 december i Tokyo.
Börskurserna sjönk cirka två procent i Tokyo för tio dagar sedan. Börskurserna sjönk två procent den 4 december i Tokyo. Bild: EPA/FRANCK ROBICHON kursnedgång

Börskurserna sjönk i dag i Asien samtidigt som den kinesiska yuanen har devalverats till sin lägsta nivå i förhållande till dollarn sedan sommaren 2011.

Den kinesiska centralbankens beslut att låta yuanens värde sjunka sakta men säkert under de senaste veckorna har ökat oron för att den kinesiska ekonomin är bräckligare än vad man har trott, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Ett index över asiatiska och Stilla havs-aktier utanför frånsett Japan sjönk i dag till sin lägsta nivå på två och en halv månad. Det japanska Nikkei-indexet sjönk i dag med 1,8 procent efter en nedgång på över tre procent tidigare under börsdagen.

I fredags sjönk aktiekurserna i New York med närmare två procent samtidigt som de sjunkande råoljepriserna enligt Reuters väcker oro för ökade kurssvängningar på börserna om den amerikanska centralbanken senare i veckan höjer räntan för första gången på tio år.

En analytiker säger till Reuters att aktiekurserna verkligen kommer att testas under de närmaste dagarna i väntan på Feds beslut.

Läs också